Over To Act

Ervaren en Doen; dat geeft effect. Binnen de trainingen van To Act kom je letterlijk in beweging.

Wie.

Ik ben Wouter Oonk, een ervaren psychomotorisch therapeut, en ik begeleid individuen en groepen waarbij het niet lekker loopt.
Met To Act help ik medewerkers om weer, om meer of om anders in beweging te komen in een waardevolle richting, om zo hun 'eigen' leven te kunnen leven. Ook begeleid ik teams omdat samen bewegen verbinding brengt, onderliggende dynamieken worden zichtbaar en de samenwerking verbetert, juist als het over de samenwerking mag gaan.

I
k ben graag in beweging en hecht veel waarde aan ontwikkeling. Naast de studies Psychomotorische therapie en Bewegingswetenschappen heb ik onder andere specifieke scholingen gevolgd op het gebied van Mindfulness (Mindfulness Based Cognitive Therapy); ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Methods of Levels en Groepsdynamica, groepsinterventies. Ook volg ik regelmatig studiedagen waarbij het ‘aan den lijve en van binnenuit ervaren’ centraal staat.

Waarom.

Ik geloof dat we het beste leren door te ervaren, te doen. In het doen krijg je zicht op de obstakels die groei en ontwikkeling in de weg staan. Zelf bewegen en met elkaar bewegen brengt verbinding, creativiteit, flexibiliteit en vrijheid. Anders met de moeilijke situatie om leren gaan draagt bij aan meer werkplezier en een duurzaam inzetbaarheid van de medewerker en aan de betrokkenheid en sfeer van het team.
Mensen zijn gezonder naarmate ze zich vrijer bewegen met aandacht voor zichzelf in relatie met de ander.

Hoe.

Ik begeleid mensen en teams om hun eigen koers te vinden door ervaringsgerichte oefeningen en hierover te praten. In de begeleiding en trainingen doen we oefeningen en activiteiten waarbij jij met je team of als individu in beweging komt. Je wordt je bewust van je gedragspatronen in werk of sociale situaties. Het zoeken naar passend gedrag en het uitvoeren daarvan is erg belangrijk. De nadruk ligt op experimenteren. Alleen als je iets anders doet, krijg je een ander resultaat. Door herhaling wordt dit steeds meer eigen en gaat het van acteren naar integreren.
De oefeningen en activiteiten komen uit de sport- en spelcultuur of zijn meer lichaamsgericht (bv ook mindfulness, ademhalingsoefeningen). Begeleiding kan plaatsvinden op locatie, in mijn praktijkruimte in Hardenberg of Zwolle of buiten.

Kwaliteit.

Ik ben ingeschreven en geregistreerd bij de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB), de overkoepelende organisatie waar de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT) onder valt. In het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg ben ik geregistreerd bij het NIBIG. Ik ben aangesloten bij de :ACBS BeNe; Nederlandstalige afdeling van de Association of Conceptual Behavioural Science.

1
Interactiepatronen

Hoe reageren we op elkaar bewust en onbewust. Hoe vergroot je de verbinding met jezelf en het team door interactie.

2
Oriëntatie van waarden

Weten we wat we als team belangrijk vinden en hoe verhoud ik me daar toe.

3
Waardegerichte actie

Om te doen wat belangrijk is krijg je ook met weerstand te maken, hoe ga je daar mee om?

4
De zorg voor ons zelf

We presteren beter en houden ons werk langer met plezier vol als we aandacht hebben voor onszelf en anderen tijdens contact.

5
Het herkennen en reguleren van stress

Hoe gaan we om met spanning en hoe zorgen we er voor dat spanning ons niet lamlegt maar activeert.

Ontdek wat To Act voor jou of jouw team kan betekenen.

Bel

06 82 33 51 59

Mail

info@to-act.nl

Bezoek

Dokter Stolteweg 82; gebouw 'Galilei'
8025 AZ  Zwolle